måndag 31 januari 2011

Harald i trädet...


 Fotade dem här bilderna på Harald i mitten av December.

söndag 30 januari 2011

lördag 29 januari 2011

Nya gamla grejer...

 Jag har köpt en ny kamera:)
En Edixa Reflex.

Så söt! En till kamera till min samling:)
Hittade den idag på en loppis. 100 kronor kostade den, det var inge tvekan, jag bestämde mig direkt för att jag skulle ha den. Jag chockerade Mamma lite. Jag har värsta beslutsångesten i vanliga fall. Kan stå jätte länge och tveka.

Det var inte bara kameran som fick följa med mig hem utan också..
...en liten skål för 50 kronor...
...och 4 ramar.:)

Är riktigt nöjd!:)
Kommer att besöka den här Loppis och Antik hallen som ligger i Karlskoga flera gånger. Mamma och Låtsatspappa har nämligen hyrt en liten butik där. Så varje lördag framtill Juni kommer dem att stå där och sälja inredning och barnkläder. Nya grejer alltså.  

fredag 28 januari 2011

onsdag 26 januari 2011

Länge leve för Photoshop!


 Älskar siluett bilder! Och kvälls/natt fotografering:)

 Och jag älskar Photoshop, något som vi började med i dagens datalektion. Tittade på moderskeppet´s grundkurs i photoshop. Dock kan jag rätt mycket av grunderna så jag lärde mig inget. Får se när jag kommer längre i kursen om jag lär mig något. Finns mycket att lära sig i Photoshop! :)

Utökning i kameraväskan...


Igår fick jag ett paket med posten. Det innehöll en reflexskärm 5 i 1, 80 cm.

tisdag 25 januari 2011

En mycket rolig lektion...


 Idag fick kameran följa med till skolan:)
Hade min första fotolektion, eller ja egentligen igår men då gjorde vi inget. Idag fick vi gå omkring på stan och fota. Fota på skoltid, kan det bli bättre?:) Ne,det kan det inte!:) Mycket rolig lektion!:)
Jag fotade blandannat dem här bilderna på mina klasskamrater Felix och Anna. I nedersta bilden syns även jag:)

måndag 24 januari 2011

Sista ljuset..


När jag kom hem ifrån skolan idag var det ett jätte fint ljus ute. Var bara att hämta kameran och bevara allt i bilder.:)

söndag 23 januari 2011

Analogt...


Min söta Nikon FG
Bilderna är tagna för några veckor sedan. Tryckte in svartvit på kameran och bara lekte.:)
Kameran köpte jag på en aktion i våras, det var kärlek vid första ögonkastet. Måste köpa en rulle med film så jag kan ta några foton. Har fotat en gång med den men då blev det vita bilder. Vet inte om det är fel på mig eller kameran?

På tal om analogt så var jag hos Mormor och Morfar idag och kolla på gamla kort. Morfar tog tydligen mycket kort och framkallade själv. Kanske är det av Morfar jag har fått mitt fotointresse.:) Fick se några kort som Morfar har tagit och massor av andra gamla kort. Vilka olika storlekar det fanns på kort! Det var trevligt att se hur släkten såg ut och hur Mormor och Morfar såg ut som unga:).
Jag fick ett kort på Mormor och Morfar när dem gifte sig och ett kort på Morfar när han är typ 18-20. Tack tack!:) 
Analogt är så mysigt!

lördag 22 januari 2011

Formex

Har haft det trevligt idag på Formex. Så mycket saker och intryck. Finns så mycket snygga saker! Så mycket inspiration och jag blir jätte sugen på att starta ett eget företag:). Typ en webbutik och sälja saker. Hårdrocks tröjor och prylar, eller kanske kitschiga och vintag prylar. Det skulle vara roligt att ha eget företag. Det är något som jag någon gång ska uppfylla!:)
I bilen på väg hem satt jag med Mammas Iphone och försökte att ta reda på vad som gäller när man både går i skolan och har eget/arbetar. Får man studiebidrag ändå? Tror att det är så att när man överstiger ett vis summa så får man ingen studiebidrag/bara en vis del. Men jag vet inte. Finns det någon människa där ute som vet vad som gäller och kan vara snäll och svara mig? Skulle vara väldigt snällt!:)

Blev lite besviken på mässan denna gång. Vart fanns alla gratis saker? Dem hade försvunnit, gömt sig för mig. Haha, men man åker ju inte på mässa för gratis saker.:) Eller ja, jo lite kanske:) Hihi!:)
Förövrigt såg jag Ernst Kirchsteiger, coolt!:) 

Gå in här för att se på bilder ifrån mässan:)

Direkt ifrån bilen

Skulle vilja ha ett teleobjektiv så att jag kan fota fåglar:) den här bilden har jag tagit med tamron 28-75mm/2.8. Sen har jag beskärt den. Men det skulle vara grymt att ha Canon l 70-300mm/2.8! Jag skulle också villa ha en iphone:) morsan har en, det är bra! För då kan jag låna den som jag har gjort nu:). Sitter i bilen på väg till stockhom just nu:). Är en liten stund kvar innan vi är framme.

fredag 21 januari 2011

En fredag


Fredag, det är nice!
Men det blir inte att sova länge imorgon. Ska på Formex mässan i Stockholm imorgon. Det ska bli kul! Är grymt nyfiken på hur inredningen kommer se ut det närmaste året.:) Älskar inredning!

Förövrigt har jag köpt världens största tröja idag. Var inne på Monki och hittade en svart stickad tröja för 100 kr, kostade förut 400. Värsta kapet tyckte jag. Fanns dock bara storlek M/L. Lat som jag är orkade jag inte prova innan jag köpte den. När jag provade den här hemma kom jag framtill att den var för stor. Om jag hade tänkt till lite innan hade jag väl fattat att M/L skulle vara för stort för lilla mig. Jaja, det blir antagligen att lämna tillbaka den :P.

torsdag 20 januari 2011

Katten och jag


Jag och min lilla katt Harald.
Stör mig på att mitt hår! Blää! Men annars är jag nöjd med bilden!
Färg eller svartvit? 

tisdag 18 januari 2011

Bläää på vädret!

Jag hör inte till dem som inte vill ha någon snö, för jag vill ha snö!
Nu har det varit plusgrader i några dagar. Snön håller på att smälta bort och vägarna är leriga.
Hallå?! Det är januari, det ska vara en meter med snö!
Åh, massor av snö, gnistrande träd, en molnfri himmel med en strålande sol och några få minusgrader i luften. Det är härligt!
Jag har knappt varit ute och fotat vintern. Blää på det!
Några bilder har det iallafall blivit:)

söndag 16 januari 2011

lördag 15 januari 2011

Pistolen


Modell: Hugo

Bilden är lite av en fortsättning på självporträtten som ni bland annat kan se här.

fredag 14 januari 2011

Fira att det är helg!:)

Årets första semla åt jag idag. Det var gott!:) Jag och en kompis firade att det var helg med att gå och fika. Fick syn på semlorna nästan direkt när jag kom in på fiket. Det gick fort att bestämma vad jag skulle ha idag!:) Mums med semlor!:)

Jag fortsatte att fira att det var helg genom att möblerat om i mitt rum. Flyttat på min stora bänk till andra sidan rummet. Var tvungen att ta ut alla 9 banankartonger och annat skit hur rummet först. Jobbigt! Men det blir bra! Imorgon ska jag köpa ett skrivbord. :)

torsdag 13 januari 2011

Med kameran i högsta hugg..

Nya header!
Yes, var verkligen på tiden!:) Den förra kändes lite för mycket sommar. Men jag tycker om den! Den stack ut lite.:) Har länge känt att jag behövde en ny vintrig header, men det har inte blivit att jag har gått ut och fotat någon bild på mig. Antingen har det inte varit något bra väder, mörkt eller så har jag inte varit sminkad. Men igår efter skolan gick jag ut och foto. Blev rätt nöjd!:)

Så vad tycker ni?
Blev den bra?

Jag blev nöjd! Den blev snygg!:)

tisdag 11 januari 2011

Långslutartid


Några bilder jag tog för en vecka sedan. Jag hatar att jag var tvungen att springa fram på första bilden. Fy! Bilden hade blivit bättre om jag inte hade gjort det!

Haha, ja så här kan det se ut om man står och fotar något annat och så kommer det en bil. Snabb som sjutton springer jag med kameran + stativet till en bra plats, drar i blub läget och knäpper av bilden. Stativet stod inte riktigt bra och jag höll inte handen still.

måndag 10 januari 2011

Sömnproblem...

Vet ni hur rätt jag hade angående vad jag skrev i föra inlägget att jag inte skulle kunna somna?!
Ja, det gick inte att somna och inte hjälpte det att det blåste som fan ute. Lät jätte mycket och det kändes nästan som att taket skulle lätta. Haha! Det är jobbigt, jag tycker inte om när det blåser! Inte någ med blåsten det skulle även vara varmt och jävligt. Jag sova alltid med täcket över mig, det är draget långt över huvudet. Under täcket är man trygg!:) Men det blev varmt! Vred och vände på mig för att för en liten stund ligga på en plats där det inte var så varmt. Efter sisådär 2-3 timmar av försök att somna blir man rätt trött på det. Jag försökte tvinga mig att somna, räkna får(som ofta sluta med att jag inte visste vilket tal jag var på) och försöka att inte tänka på något och inte tänka efter vad jag skulle skriva i bloggen om mina sömnproblem. Jag vet inte riktigt när jag somna men jag tror det var någon gång mellan 3-4. Konstigt någ har jag inte varit så jätte trött idag som jag trodde jag skulle vara, men det var nära att jag somna på bussen på väg hem.:)
Jag hoppas att det ska gå bättre att somna inatt! Det blåser iallafall inte något just nu!:)
Tycker om den här bilden! Den är cool! Dock försämrades den väldigt mycket nu när jag laddade upp den. Bläää:(

söndag 9 januari 2011

Sista dagen innan imorgon!


Jaha, då var det sista dagen idag innan skolan börjar igen. Vist ska det bli lite skoj att komma tillbaka till skolan och träffa alla och lära sig nya saker. Men jag skulle inte säga nej till en veckas lov till. Fast det är inte så långt kvar till sportlovet. Det ser jag framtill! Haha! Det jobbigaste med att skolan börjar är att man måste vakna till den förjävliga alarmklockan. Inte kan man sova tills man vaknar självmant. Nej, nej! 20 över 6 kommer jag att bli väckt imorgon. Bläää, jag blir bara trött av att tänka på det! Ja, trött kommer jag någ att vara! Idag sov jag till 12, längst detta lov! Jag som skulle gå upp tidigt idag! Det gick åt skogen! Eller ja, jag vaknade faktiskt vid halv 8 först. Duktigt! Men efter en stunds fundering på om jag skulle gå upp eller ställa klockan på typ 9 så somnade jag om och Pappa väckte mig sedan klockan 12. Duktigt Hanna! Nu kommer jag antagligen inte kunna somna i kväll!

Jag hoppas att ni alla där ute kommer få en bra dag och att ni kommer sova gott!
Hej då!:)

fredag 7 januari 2011

torsdag 6 januari 2011

Till mina barn!


Idag skrev jag "Till mina barn" på en kartong.
Det kändes lite konstigt!
Anledningen till att jag skrev "Till mina barn" på en kartong var för att jag sorterade lite i mina 10 banankartonger som står i mitt rum. Dem här sakerna ska jag ge till mina barn. Om jag nu kommer få några barn?! Det vet jag inte! Får se i framtiden. Om jag nu kommer få barn kommer jag antagligen att ångra att jag inte slängde/sålde några saker. Som Pikachu klockan. Den sjunger en Pikachu sång när man ska vakna. En störig musik och så skriker den PIKACHU!! Jävligt störig! Kanske ska lägga den i Loppis lådan istället? En sådan har jag också, fast i den är det inte lika många saker. :)

Tittut!