tisdag 28 maj 2013

Rådjur




Kamera: Nikon FG 
Film: Fujifilm superia X-tra 400

Är det okej att lägga upp vinterbilder när det utanför fönstret är helt grönt och syrenerna har börjat blomma? Egentligen inte, men för rådjurens skull är det okej.



lördag 18 maj 2013

Ett brev, ett telefonsamtal, en dator.




Hej, jag har ungefär varje dag tänkt att jag ska blogga, men det har sedan inte blivit av. Tiden räcker inte till helt enkelt. I veckan har jag varit på ansökningsintervjuer till två skolor. Först i tisdags tog jag tåget ner till Jönköping för en fotoskola och i onsdags for jag till Stockholm för en kurs i Grafisk form och kommunikation. Mycket farande, men det har varit trevligt. Jag har fått svar från båda skolorna nu och till båda fick jag en reservplats. Känns lite som att snubbla på mållinjen. Fast på ett sätt skönt, eftersom jag egentligen är rätt trött på att plugga. Nästa måndag ska jag till Eskilstuna för intervju till kursen Recycle Design. 

Fotona här ovan är arbetsprovet till fotoskolan. Temat var kontakt, och jag tänkte på hur man har kontaktat varandra de senaste hundra åren. Att det var vanligt för hundra år sedan att skriva brev, för femtio år sedan att ringa varandra och idag är det datorn och speciellt facebook som gäller.

onsdag 8 maj 2013

Super Silette + Ektachrome






Kamera: Agfa Super Silette-LK.
Film: Kodak diafilm Ektachrome E100VS.  

Det är fantastiskt att en 50 år gammal kamera ännu går att fotografera med. De gamla analoga kamerorna är helt klar något annat än dagens digitala kameror. Ännu mer fantastiskt blir det att jag har fotograferat med samma kamera som min farfar pappa än gång fotograferade med. En Agfa Super Silette-LK. Känns så himla kul att använda samma kamera som han har gjort! Nu blev dock inte bilderna jätte bra, de flesta blev överexponerade (kameran fick för mycket ljus så bilderna blev helt vita) och av de som blev bra exponerade blev istället suddiga. Jaja, felet ligger i mig eftersom jag inte är jätte bra på att räkna ut vilka inställningar man ska ha, kameran är hel manuell.

måndag 6 maj 2013

I en annan tid

Kamera: Nikon FG 
Film: Fujifilm superia X-tra 400

lördag 4 maj 2013

Det finns bara två av mig och det är jag.

Så lätt rubriken till en fotouppgift vi hade i skolan. Uppgiften gick ut på att vi skulle ta två bilder på oss själva och sedan sätta ihop bilderna till en bild. Mitt resultat blev så här. Alltså ser helt knäpp ut när jag äter kaka, haha.


onsdag 1 maj 2013

Hej Maj!

Igår hurrade vi för våren är här!
Idag vaknade vi upp till en vårdag.